Ostoskori

0 tuotetta 0,00 €

My Cart -

0 tuotetta
Kaikki kategoriat
Hinta
  1. 84 € - 1732
Valmistaja
  1. Greenworks (2)
  2. Rawlplug (5)
  3. RYOBI (2)
  4. Scheppach (1)
  5. Yato (2)
  6. Skil (2)
  7. Show more
Akun jännite
Moottorityyppi
Ottoteho
  1. 470 W - 1700 W
Energiatehokas hiiliharjaton moottori
Työkalunpidin
Iskuenergia
  1. 0 J - 22 J
Sisältääkö sarja kantolaukun
  1. MakPac Nr.3 (2)
  2. MakPac Nr.4 (7)
  3. MetaBOX 145 L (1)
  4. MetaBOX 165 L (5)
  5. MetaBOX 185 XL (1)
  6. SYS 3 M 187 (3)
  7. TSTAK (6)
  8. TSTAK II (1)
  9. Show more
Piikkausvasaran käyttötarkoitus
Hellä/vaimea alku
Sarja sisältää
  1. Tasataltta (8)
  2. Pölynkeruujärjestelmä (16)
  3. Pölynkeruujärjestelmä Metabo ISA 24 (1)
  4. Pölynkeruujärjestelmä Bosch GDE 18V-16 (2)
  5. Pölynkeruujärjestelmä DX05 (1)
  6. Lapiotaltta sisältyy (2)
  7. Poranterät (3)
  8. Moduli Bosch GCY 42 Bluetooth (5)
  9. Moduli Makita 198900-7 Bluetooth (2)
  10. Show more
Suojattu ylikuormitukselta
Varaustilan ilmaisin
Porauksen enimmäissyvyys sementissä/istukan halkaisija
  1. 4 mm - 105 mm
Tuotteen liput
Paino
  1. 1 kg - 18 kg

Poravasarat

Bosch, Makita, DeWalt, HitachiMilwaukee akku- ja sähkökäyttöiset poravasarat.

Maksimi poraushalkaisija betonille -suodatin auttaa sinua löytämään oikean työkalun tarpeisiisi nopeasti ja vaivattomasti. Jos esimerkiksi tavallisesti poraat 15 mm reikiä, aseta suodatin 26 mm kohdalle liu’uttamalla suodattimen viivainta. Jos työkalua ei ylikuormiteta tai toimi jatkuvasti suurimmalla tehollaan, työkalu pysyy kunnossa kauemmin ja työ valmistuu nopeammin.

Betoni- ja kiviporanterät -kategoriassa tarjoamme yli 800 SDS-max ja SDS-plus poranterää.

Poravasaran muut tarvikkeet löydät seuraavista kategorioista: Taltat, Kruunuporanterät, Kruunuterien adapterit ja keskitysporanterät, Pora- ja Ruuvinvääntimien Istukat ja Öljyt.

Poravasara vai iskuporakone. Kumpi työkalu minun tulisi valita ja mikä on niiden ero?

Betonin, tiilien ja kiviporaus ovat täysin erilaisia verrattuna puun, metallin tai muiden vastaavien materiaalien poraamiseen. Terävillä reunoilla varustetut poraterät eivät sovi näiden materiaalien poraamiseen. Poraamisen aikana betonin, tiilen tai kiven tulisi hajota hyvin hienoksi murskaksi, kutentyöskenneltäessäpienen pyörivän taltan kanssa. Jotta betonia, tiiliä tai kiveä voidaan porata tehokkaasti, täytyy hyödyntää kahta eri liikerataa samaan aikaan: porankeskiakselin mukainen hakkaava liike (materiaalin murentamien poran päädyn kohdalta) ja pyörivä liike akselin suuntaisesti (murskatun materiaalin poisto terän kierteiden mukana ja samallapyöreän reiän poraus). Tämän vuoksi terät rakennusmateriaaleihin ja kiveen eroavat toisistaan. Terän kärki ei ole terävä, mutta sillä on erittäin kova ja repimistä sietävä levykanta. On kaksi erilaista työkalua, jotka pystyvät samaan aikaan hakkaamaan ja pyörimään. Ne ovat poravasaraja iskuporakone.

Iskuporakone on ruuvinväännin / pora, jossa on myös isku-ominaisuus. Tämä mahdollistaa poraamisen rakennusmateriaaleihin, kun käytetään terää, jolla on kovametallilevykanta ja kartioistukka. Jos käytetään isku-ominaisuutta, laitteen terä liikkuu useastiedestakaisin nopeaan tahtiin. Terän liikerata on hyvin pieni, joten iskun tehokkuus on lopulta hyvin pieni. Porausnopeus on suoraan riippuvainen laitteen vääntömomentista. Tämä laite sopii rakentajille, joiden tarvitsee vain ajoittain porata pieniä reikiä rakennusmateriaaleihin (ei enemmän kuin 30 % poralla suoritettavista töistä). Jos rakennusmateriaaleihin porataan useammin, on parempi valita siihen tarkoitettu työkalu kuten esim. poravasara.

Iskuporakoneentoimintaperiaate

 Iskuporakoneenterät

Poravasara on erikoistyökalu betonin, tiilen ja kiven poraamiseen. Työkalun olennainen osa on sen sähkömoottoroitu pneumaattinen kartio, joka välittää iskut iskiän (1) ja iskiätapin (2) välityksellä suoraan terän päätyyn. Jotta saavutetaan suurempi iskuvoima, tarvitaan laajempi liikerata terälle. Tämän vuoksi istukka ja terän kanta on suunniteltu erityisesti sitä varten. Porauksen aikana vain kiinnike pyörii, Edestakainen liike auttaaterän pureutumisessa materiaaliin. Sen kannassa on erikoiskiinnitys ja ohjausurat. Tätä kiinnitysjärjestelmää kutsutaan SDS-kiinnitykseksi. Myös poravasarat ovat jaoteltu niiden terän halkaisijan mukaan. Alle 4 kilon poravasaroissa on tavallisesti SDS-plus -kiinnike (porat, joiden Ø 4 - 30 mm). Koska SDS-max -kiinnikkeen omaavissa porissa on suurempi halkaisija (porat, joiden Ø 12 - 45 mm), on luonnollista, että SDS-max poravasarat ovat tehokkaampia ja raskaampia. Lähes kaikki työkaluvalmistajat käyttävät SDS-kiinnitystä. Kiinnitysjärjestelmä kehitettiin vuonna 1975 ”Robert Bosch” yhtiön toimesta. Järjestelmän nimi on lyhennelmä sanoista "Steck-Dreh-Sitz" (liu’uta sisään, pyöräytä, varmista).

 SDS-kannat

 Poravasaran toimintaperiaate

 Poravasaranterät

 Seuraavat asetukset(paitsi pienimissä malleissa) ovatkaikissa poravasaroissa:

– piikkaus (betoni, tiili, kiviaineksen muokkaus talttaterillä);

– poraus (betoni, tiili, kiviporaus SDS-tyypin terillä ja kärjillä);

– poraus (puun, metallin muovin jne. poraus kartiokantaisilla terillä ja kärjillä).

Pelkän asetuksen muuttaminen ei riitä poratessasi puuta tai metallia poravasaralla – siihen täytyy kiinnittää istukka, johon voidaan kiinnittää kartiokantaiset terät ja muut mahdolliset tarvikkeet.Yleisesti poravasaroissa on SDS-istukka pikavaihdolla ja tavallinen istukka (3 sorminen). Jos poravasarassa on kiinteä SDS-istukka (ilman pikavaihtokiinnitystä), tarvitaan standardi istukka (3 sorminen) SDS-kiinnityksellä, jotta voidaanporata ilman iskua. Vaatii SDS-varren.

Saatat olla myös kiinnostunut piikkausvasaroista, jotka ovat suunniteltu erityisen raskaisiin betonin ja tiilen piikkauksiin.