Ostoskori

0 tuotetta 0,00 €

My Cart -

0 tuotetta
Kaikki kategoriat
Hinta
 1. 100 € - 1860
Valmistaja
Akun jännite
Latausaika
 1. 105 min (1)
 2. Show more
Moottorityyppi
Energiatehokas hiiliharjaton moottori
Työkalunpidin
Vasarointi ilman porausta
Ottoteho
 1. 0 W - 11000 W
Iskuenergia
 1. 0 J - 20 J
Sisältää kantolaukun
 1. Systainer (1)
 2. TSTAK II (1)
 3. Show more
Porauksen enimmäissyvyys sementissä/istukan halkaisija
 1. 0 mm - 105 mm
Muurauksen poraamiseen (iskutoiminto)
ALE
Paino
 1. 0 kg - 15 kg

Poravasarat

Bosch, Makita, DeWalt, HitachiMilwaukee akku- ja sähkökäyttöiset poravasarat.

Poravasaroiden perustarkoituksena on betonin, kiven ja tiilen poraaminen sekä piikkaus. Tätä tarkoitusta varten käytetään sähkömagneetti- tai paineilmamekanismia, joka saa terän tai taltan liikkumaan. Suosittelemme valitsemaan oikean työkalun käyttämällä suodatinta "Porauksen enimmäissyvyys“. Esimerkiksi, jos haluatte porata halkaisijaltaa 15mm reikiä, siirtäkää suodatin 17mm – 25mm välille. Työkalu palvelee teitä paljon pidempää, kun sitä ei käytetä täydellä kapasiteetilla.

Löydätte lisäksi valikoimastamme laajan kattauksen poravasaroiden lisätarvikkeita sekä tarvikesettejä edullisesti. Valikoimamme kattaa yli 800 SDS Max ja SDS Plus -terää poravasaroille. Löydätte ne näistä kategorioista: Betoni- ja kiviporanterät, Taltat ja Öljyt.

Poravasaran ja iskuporakoneen eroavaisuudet

Työkalujen kehitystyössä on jatkuvasti otettu huomioon eri poratyyppien vaatimukset. Tämän takia on ensisijaisen tärkeää valita työkalu materiaalin mukaan. Kiven, tiilin ja betonin poraamiseen on suositeltavaa käyttää eri poraus metodia kuin puun, metallin sekä muihin materiaaleihin. Halutessanne porata pelkästään reiän kovaan materiaalin, rikkomatta ja/tai pirstaloimatta sitä on suotavaa käyttää poravasarointi toimintoa. Alla, selostamme poravasaran eri toiminnot ja kombinaatiot.

Poravasara on suunniteltu nimenomaan muuraus- ja tiilitöihin, kivelle sekä betonille. Vasaratoiminto ja sen voima on paljon tehokkaampi vertaillessa iskuporien kanssa. Vasarointi tapahtuu paineilma tavalla – vasaroidessa vain terä liikkuu, istukan pysyessä paikoillaan. Tämän johdosta poravasaraan sekä istukkaan kohdistuu paljon vähemmän tai ollenkaan rekyyliä. Systeemiä kutsutaan yleiskielessä nimellä SDS ja nykyään lähes kaikki poravasarat käyttävät tätä toimintoa. SDS istukka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1975 Robert Boschin toimesta. SDS lyhenne tulee saksankielen sanoista „Steck – Dreh – Sitz“  Kiinnitä – Kierrä – Aseta.

Poravasarolle on tyyppillistä jako eri teholuokkiin. Kategoriat vaihtelevat tehon ja suurimman poraussyvyyden mukaan. Tehon kasvaessa, myös koneen koko ja paino kasvaa. Toisaalta, tehokkaampi kone takaa laajemmat työskentely mahdollisuudet. 4 kg ja sitä kevyemmät poravasarat ovat pääsääntöisesti SDS-plus -liitännällä. Tätä painavammat koneet käyttävät useimmiten SDS-max -liitäntää. Myös harvinaisempaa, SDS-top -liitännällä olevia poravasaroita on markkinoilla ja ne sijoittuvat näiden kahden väliin. Toisaalta, SDS-top -liitäntä ei ole saavuttanut suosiota markkinoilla.

Poravasarat luokitellaan niiden painon mukaan:

 • Kevyet (alle 3 kg) ja teholtaan pienet ovat kotitalouskäyttöön tarkoitettuja porakoneita;
 • Keskikokoiset (alle 5 kg) soveltuvat vaativampiin tehtäviin;
 • Raskaat (yli 5 kg) ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja tehokkaita porakoneita. Tällaisia ovat esimerkiksi katuporat.

Kaikki poravasarat, pois lukien kaikkein kevyimmät, sisältävät seuraavat kolme toimintoa: Vasarointi, isku/vasarointiporaus ja poraus. Vasaratoiminto tulee käyttää piikkauksessa.

Poratoiminto ei ole tarpeeksi tehokas puun tai metallin poraukseen. Tätä varten tarvitsette erillisen istukan. Lisäistukan asettaminen SDS istukkaan on helppoa adapterin avulla. Joissakin poravasaroissa on lisäksi mahdollisuus irroittaa SDS istukka ja lisätä toinen. 

Poravasaroiden perusominaisuudet:

 • Käyttötiloja (2 tai 3) ovat poraus, iskuporaus ja piikkaus/vasarointi; mitä enemmän käyttötiloja, sitä useammista tehtävistä kone suoriutuu;
 • Terinä käytetään tavallisesti joko SDS+ poranteriä (halkaisijaltaan 30 mm) tai SDS-max-poranteriä (teollisuusporakoneissa ja kotitalouskäyttöisissä porakoneissa 50 mm asti);
 • Virtalähteenä toimii joko sähköverkko tai akku; pitkäaikaisiin ja raskaisiin töihin suositellaan johdollista porakonetta, ja akkuporakonetta töihin paikoissa, joissa sähkövirtaa ei ole saatavilla tai joihin on vaikea päästä. Kannattaa ottaa huomioon, että akkuporakone saattaa olla huomattavasti sähkökäyttöistä kalliimpi;
 • Pyörintänopeudensäädin, jolla porakoneen voi säätää erityyppisiin töihin;
 • Suunnanvaihdin, jolla voi helposti irrottaa kiinni jääneen terän ja poistaa ruuvit;
 • Pehmeällä käynnistyksellä autetaan välttämään terävät nykäykset konetta käynnistettäessä.