Ostoskori

0 tuotetta 0,00 €

My Cart -

0 tuotetta
Kaikki kategoriat

Hiomakoneet ja kiillotuskoneet

Hiomakoneet ovat korvaamattomia välineitä rakentamisessa ja remontoinnissa. Niillä voi hioa ja tasoittaa kitti- ja puupintoja, irrottaa ruostetta metallista, poistaa vanhan lakka-/maalipinnan ynnä muuta.

Tiettyyn käyttötarkoitukseen soveltuvan hiomakoneen ostaminen on melko yksinkertaista. Siinä on ennen kaikkea otettava huomioon toimintaperiaate:

  • Värähtelevät hiomakoneet soveltuvat kiillotukseen ja tasaisten pintojen hienoviimeistelyyn. Niillä voi työstää kiveä, puuta, muovia, metallia ja komposiittiainesta. Hiomakoneen pohja liikkuu eteen ja taakse (edestakainen liike) suurella nopeudella ja pienellä amplitudilla. Tämä varmistaa tarkan hionnan. Laajojen pintojen käsittelyyn käytetään konetta, jonka pohja on suorakulmainen. Vaikeapääsyiset paikat ja pienet yksityiskohdat on helppo hioa deltahiomakoneella, jonka pohja on kolmion mallinen.
  • Tämäntyyppisiä epäkeskohiomakoneita käytetään kaarevien ja profiloituneiden pintojen käsittelyyn. Niillä voi työstää metallia, kiveä ja puuta. Hiomakoneen pohja pyörii edestakaisin liikkein, mikä tehostaa hiontaa.
  • Nauhahiomakoneet on tarkoitettu karkeaan työstöön (lakka-/maalipinnan poistoon, kittikerroksen tasoittamiseen jmv.). Tällaisia hiomakoneita käytetään laajasti sisätilojen viimeistelyyn sekä ikkunoiden ja ovien valmistukseen. Hiomanauha kiinnitetään kahdelle telalle.

Edellä mainitun lisäksi kaikilla sähköhiomakoneilla on seuraavia perusominaisuuksia

  • Teho; mitä suurempi teho, sitä tuotteliaampi kone;
  • Lisäominaisuudet, kuten nopeussäädin, pölynpoistojärjestelmä, paineenohjausjärjestelmä, kädensijan säätö ja muut varusteet, helpottavat huomattavasti koneen käyttöä;
  • Runko on joko metallia (titaania, magnesiumseosta tai useimmiten alumiinia) tai muovia. Tavallisesti metallirunkoiset ovat kestävämpiä.