Ostoskori

0 tuotetta 0,00 €

My Cart -

0 tuotetta
Kaikki kategoriat
Hinta
  1. 121 € - 1080
Valmistaja
Akun jännite
Moottorityyppi
Akkutyyppi
Ottoteho
  1. 600 W - 4500 W
Keskileikkuun korkeudensäätö
Sisältääkö akku
Moottorin valmistaja
Ruohonkeruusäiliön tilavuus
Akun kapasiteetti

Nurmikon ilmaajat

Nurmikkosi on elävä organismi, joka tarvitsee ilmaa, vettä ja ravinteita. Kun kävelet nurmen päällä, jalkasi tallaavat maaperää. Samalla ruohonjuurien kehitykselle tarpeellisen hapen läpipääsy maaperään vaikeutuu. Ilman happea ruohikkosi nääntyy. Kaiken lisäksi vanhat ruohonjuuret ja sammal estävät kasveja saamasta optimaalista määrää ravinteita.

Ratkaisu tähän ongelmaan on nurmikon ilmaaja. Ilmaaminen poistaa sammalta, vanhoja juuria ja muita eloperäisiä jätteitä. Se myös leikkaa vesakkoja tehden samalla pieniä reikiä – kaiken tämän siis tarjotakseen lisää ilmaa nurmikolle. Lisäksi säännöllisestä nurmikon ilmaamisesta on muitakin hyötyjä: voimakkaampi ruohonjuurisysteemi, parantunut kasvu ja parantunut kyky ottaa vastaan lannoitteita.

Jos nurmikkosi peittää savi- tai hiekkamaata, ilmaaminen on välttämätöntä. Tämäntyyppiseen maaperän kerääntyy vähemmän happea kuin hedelmälliseen maaperään. Paras tapa ilmata nurmikkosi on käyttää mekaanista ilmaajaa. Voit tehdä tämän myös muilla tavoin, mutta vain ilmaaja puhdistaa maaperän sen sijaan, että se vetäisi lian takaisin syvemmälle siihen.

Maaperä pitäisi ilmata vähintään kerran vuodessa. Maaperälle tarpeellinen ilmaamistiheys riippuu siitä, kuinka paljon nurmen päällä liikutaan. Jos nurmikkosi ei ole pelkkä koriste, vaan sillä myös kävellään ja leikitään, pitäisi se ilmata vähintään kahdesti vuodessa tai jopa useammin.

Nurmikko täytyy valmistella kunnolla ennen ilmaamista. Leikkaa ruoho noin 50 % normaalia lyhyemmäksi ja kastele sitä runsaasti ainakin kahden päivän ajan.  Tiheämpi kastelu pehmentää maaperää ja edistää ruohon kasvua. Kastele nurmikko kahdesti viikossa ilmaamisen loputtua.

Ilmaaminen kuormittaa nurmikkoasi siitä huolimatta, että siihen liittyy monia etuja. Erityisesti, jos teet sitä ensimmäistä kertaa. Ilmaaminen ärsyttää ruohonjuuria ja saattaa väliaikaisesti keskeyttää veden imeytymisen. Niinpä kevät on parasta aikaa ilmaamiselle, koska kasvit kasvavat intensiivisesti kevään aikana ja ilman lämpötila ei ole niin korkea. Ilmaaminen ruohon kasvukauden aikana mimimoi ilmaamisen haitalliset vaikutukset. Ilmaamisen ajankohta riippuu myös ruohotyypistä. Jotkut kasvit kasvavat aktiivisesti kesällä ja niinpä kesä on paras ilmaamisajankohta niille. Ole kuitenkin varovainen ilmatessasi nurmikkoa keskikesällä, jos et ole varma, mitkä kasvilajit kasvavat nurmikollasi. Muuten saatat vahingoittaa juurisysteemiä.

Ilmatessasi oikeaan aikaan ja laatuvälineillä voit nauttia kauniista, vihreästä nurmikosta suurimman osan vuodesta. Ilmaamisen jälkeen nurmikkosi tulee olemaan elpynyt ja terveempi. Myös maaperän koostumus tulee paranemaan ja juurien lukumäärä kasvamaan, koska juuret saavat enemmän happea.