Yli 400 jyrsintä puulle, metallille ja muille materiaaleilleeri merkeiltä kuten BOSCH, FESTOOL ja muilta valmistajilta.
Hyödynnä jyrsimen tyyppi, valmistaja ja varren halkaisija -suodattimia. Valitse jyrsimenterä laakeroinnilla tai ilman.
Lyhyesti suosituimmista jyrsimien tyypeistä:
Tämän tyyppisiä jyrsinteriä käytetään yleensä viistoreunojen leikkaamiseen eri projekteissa. Useimmat jyrsimet ovat puun tai laminaatin leikkuuseen. Tämän tyyppisissä jyrsimissä on tavallisesti kuulalaakerointi tarkan jäljen takaamiseksi.
Viistejyrsimiä käytetään hyvin usein viistoreunojen jyrsimiseen, joita tarvitaan laatikon rakentamiseen. Jos rakennat nelisivuisen laatikon, käytä 45okärkeä. Kuusisivuisen laatikon tekemiseen tarvitset 30o kärjen ja kahdeksansivuiseen tarvitset 22,5o viistejyrsimen.
Suorajyrsin / upotusjyrsin
Vaikkasuoran jyrsimen rakenne onyksinkertainen, voidaan sitä käyttää lukuisissa eri sovelluksissa kuten urien leikkuuseen, kourujen koverrukseen ja korotettuja profiilien tekemiseen, saranoidenupotusurien tekoon, erikoisesti muotoiltujen kolojenkoverrukseen, pyöreiden reikien leikkaukseen puhtailla reunoilla, muotoiluun ja osien kopiointiin käyttäen sapluunaa.
Suoria jyrsinteriä on eri kokoja, pituuksia ja muotoja, mutta ne voidaan jaotella suoriinteriin (terät vain sivuilla, joten sen on mahdoton porautua työstökappaleeseen) ja upotusjyrsin (tämän tyyppisillä terillä on terät myös kärjessä, joten se voi myösporata).
Viimeistelypäissä on usein ohjauslaakerointi. Näitä päitä käytetään sapluunan avullaosien kopiointiin. Tukilaakerointi kulkee sapluunan pinnan mukaisesti ja jyrsin leikkaa työstökappaleen vastaamaan sapluunan muotoon. Pystyt valitsemaan terän, jolla on tukilaakerointi kiinnitettynä terän ylä-, alapuolelle tai terän leikkuupinnan molemmin puolin.
Profiilipäitä käytetään reunojen profiilin muotoiluun. Tarjolla on erittäin laaja valikoima erilaisia profiilin muotoja, joista voit valita. Muoto riippuu haluamastasi muodosta ja minkälaisen reunan aiot leikata (esim. pöydän jalka, pöydän taso tai lipaston etuosa). Profiilipäät tulevat tukilaakeroinnilla tai ilman riippuen terän muodosta ja tyypistä.
Käytännön vinkki:
Syötettäessä työkappaletta toimi niin, että sen suunta on vastakkainen terään nähden. Tämä varmistaa tarkan käsittelyn ja erinomaiset tulokset. Jos terän ja työstökappaleen suunnat ovat samat, on hankalaa hallita leikkuuta ja leikkauspinnan laatu on heikompi, koska pyörivä osa ”vetää” työstökappaletta, ja sillä on tapana ”hypätä”.
VAARA: Älä koskaan yritä työskennellä jyrsimellä ja samalla käyttää ruuvimeisseliä tai poraa. Se on mahdollista, mutta se ei ole oikea tapa työskennellä ja on erittäin vaarallista!Jyrsinterä terävillä hampailla / terällä on hyvin aggressiivinen työstöpintaa kohtaan, joten terää tulee hallita hyvin tarkasti ja työkalun tulee ainaolla vakaa. Tapauksissa, joissa menetät hallinnan työkalusta ja terä hyppää yhtäkkisesti pois työstökappaleesta, voi aiheuttaa vakavia vammoja ja vahingoittaa työstökappaletta. Tämän takia käytetään erikoistyökaluja kuten jyrsimiä kyseisissä sovelluksissa.
Ainoat poikkeukset tähän ovat:
- metallisetjyrsinterät, joissa on pienet metalliset jyrsinterät, joita voidaan käyttää suorahiojien ja porien kanssa;
- jyrsinterät, jotka ovat suunniteltu käytettäväksi ruuvimeisseleiden ja porien kanssa.